Valentín

10.02.2013 12:32

 

Valentín

 

 Sviatok sv. Valentína sa oslavuje 14.februára. Je sviatkom všetkých zamilovaných a slávi sa už niekoľko desaťročí v rôznych kútoch sveta. 
Jedna z legiend vraví, že sv. Valentín bol kňaz žijúci v Ríme v 3. storočí. V tom čase vládol cisár Claudius II, ktorý bol známy svojimi krutými vojnovými výpravami. Napadlo ho, že ženatí muži sú slabšími vojakmi, pretože sa musia starať o svoje rodiny, a tak zakázal v krajine manželstvo. Sv. Valentín však napriek zákazu ďalej zasnuboval a oddával zamilované páry. Keď sa to cisár dozvedel, za jeho snahu spájať životy zamilovaných sviatosťou celoživotnej lásky ho dal popraviť. 
V dnešnej dobe sa na deň sv. Valentína zamilovaní obdarúvajú valentínkami a ďalšími romantickými darčekmi, aby vyjadrili hĺbku svojich ľúbostných citov.

A čo vy? Budete na Sv. Valentína sami? A ak nie čo dáte svojmu/svojej priateľovi/priateľke? Aj keď na tom nezáleží. Hlavne si to užite!

Ak chcete, môžem niekomu poslať vo vašom mene alebo aj anonymne peknú Valentínku. Ale musíte mi poslať meno toho druhého, jeho alebo jej e-mail a ak to nechcete anonymne tak aj vaše meno. Hlavne mi to pošlite na môj správny e-mail :D

animated hearts